Bagéan sing beda saka Mesin Knitting Circular

Salah sawijining produk paling gedhe sing dikarepake ing saindenging jagad yaiku rajutan. Knitwear minangka komponen dhasar saka urip saben dina lan digawe ing macem-macem mesin nyulam. Sawise diproses, bahan mentah bisa diowahi dadi barang rajutan sing wis rampung. Ingmesin nyulam bunder, sing cukup gedhemesin nyulam bunder, minangka wangun sing paling umum digunakakemesin nyulam.
Ingmesin rajut jersey tunggalbakal digunakake minangka conto ing artikel iki kanggo introduce macem-macem bagean sakamesin nyulam bunderlan fungsine arupa foto lan teks.
Benang Creel: Tenun creel kasusun saka 3 bagean.
Bagian pisanan yaikucreel , kang rod aluminium vertikal kang creel diselehake kanggo nahan conthong benang. Iki uga dikenal minangka side creel.
Bagian kapindho yaikunduwèni conthong , yaiku rod logam sing condong ing endi kerucut benang diselehake kanggo feed benang kanthi efisien menyang feeder benang. Iki uga dikenal minangka operator cone.
Perangan katelu yaikuTabung Teleskopik Aluminium Kab , iki tabung sing dilewati benang. Tekan benang menyang feeder positif. Iki digunakake minangka tutup benang. Iki nglindhungi benang saka gesekan, bledug, lan serat sing mabur.
tenunan creel1
Gambar: Kruel Benang
Feeder positif (njupuk pakan positif Memminger MPF-L minangka conto): pakan positif nampa benang saka tabung telescoping aluminium. Wiwit piranti kasebut kanthi positif nyuplai benang menyang jarum, diarani piranti feeder benang positif. Feeder positif nyedhiyakake ketegangan seragam kanggo benang, nyuda downtime mesin, bisa ngenali lan mbusak knot benang, lan menehi sinyal bebaya yen benang rusak.
Utamane dipérang dadi 7 bagean.
1.Winding wheel lan mimpin pulley : Ana sawetara benang muter ing rodha gulung supaya yen benang sobek, kabeh benang ora perlu diganti maneh. Pulley sing didorong ngontrol kacepetan feeder positif.
2.Tensioner Benang: Tensioner benang minangka piranti sing njamin grip benang sing cocog.
3.Stopper : Stopper minangka bagéan saka feeder positif. Benang kasebut ngliwati stopper lan nyambung menyang sensor. Yen benang pecah, stopper munggah lan sensor nampa sinyal kanggo mungkasi mesin. Ing wektu sing padha, sinar cahya uga sumunar. Umumé, ana rong jinis stoppers. Stopper ndhuwur lan stopper ngisor.
4.Sensor : Sensor dumunung ing feeder positif. Yen ana sing mandheg munggah amarga benang putus, sensor kanthi otomatis nampa sinyal lan mandheg mesin kasebut.
pakan benang
Gambar: Feeder positif Memminger MPF-L
Lycra feeder: Benang lycra dipakani dening pakan lycra.
pakan lycra
Gambar: piranti pakan lycra
Panuntun benang : Panuntun benang nampa benang saka feeder positif. Iki digunakake kanggo nuntun benang lan feed benang menyang panuntun benang. Iku njaga tension Gamelan saka benang.
Panuntun feeder : Panuntun feeder nampa benang saka panuntun benang lan feed benang menyang jarum. Iki minangka piranti pungkasan sing ngeculake benang menyang kain rajutan.
panuntun benang
Gambar: Tuntunan benang & pandhuan pakan
Feeder Ring: Iki ring bunder sing ngemu kabeh Panuntun feeder.
Papan dhasar : Plat dasar yaiku piring sing ngemot silinder. Dumunung ing awak.
ring feeder & base palte
Gambar: Feeder Ring & Base Plate
jarum : Jarum minangka komponen utama mesin nyulam. Jarum nampa benang saka feeder, mbentuk puteran lan ngeculake puteran lawas, lan pungkasane ngasilake kain.
jarum
Gambar: Jarum mesin rajut
VDQ Pulley : VDQ tegese Variabel Dia kanggo Kualitas. Amarga katrol jinis iki ngontrol kualitas kain rajutan kanthi nyetel GSM lan dawa jahitan sajrone proses nyulam, diarani katrol VDQ. Kanggo nambah GSM kain, katrol dipindhah ing arah positif, lan kanggo nyuda kain GSM, katrol dipindhah ing arah mbalikke. Katrol iki uga dikenal minangka katrol penyesuaian kualitas (QAP) utawa disk penyesuaian kualitas (QAD).
VDQ Pulley & VDQ Sabuk
Gambar: katrol VDQ lan sabuk VDQ
Sabuk Pulley: Sabuk katrol nyedhiyakake gerakan kanggo katrol
Cam: Cam minangka piranti kang jarum lan sawetara piranti liyane ngowahi gerakan rotary menyang gerakan reciprocating ditetepake.
cam
Gambar: Macem-macem jinis CAM
Kotak Cam : Kothak cam nyekel lan ndhukung cam. Rajut, truk, lan miss cam disusun kanthi horisontal miturut desain kain ing kothak cam.
kothak cam
Gambar: Cam Box
Sinker : Sinker minangka komponen utama liyane saka mesin nyulam. Ndhukung puteran sing dibutuhake kanggo pambentukan benang. A sinker dumunung ing saben longkangan saka jarum.
Kotak Sinker: Kothak sinker nyekel lan ndhukung sinker.
Ring Sinker: Iki dering bunder sing ngemu kabeh kothak sinker
silinder : Silinder minangka komponèn utama liyane saka mesin nyulam. Penyesuaian silinder minangka salah sawijining karya teknis sing paling penting. Silinder nahan lan nggawa jarum, kothak cam, sinker, lsp.
Air Blow Gun : Piranti sing disambungake menyang udara bertekanan kecepatan dhuwur. Iku ngunekke benang liwat tabung aluminium. Lan uga digunakake kanggo tujuan reresik.
bedhil jotosan udara
Gambar: Air Blow Gun
Detektor Jarum Otomatis : Piranti sing cedhak banget karo set jarum. Bakal menehi tandha yen nemokake jarum sing rusak utawa rusak.
Detektor Jarum Otomatis
Gambar: Detektor Jarum Otomatis
Detektor kain : Yen kain ambruk utawa dropped saka mesin, detektor kain bakal ndemek silinder lan mesin bakal mandheg. Iki uga dikenal minangka detektor kesalahan kain.
detektor kain
Gambar: Detektor Kain
Penggemar sing bisa diatur : Biasane ana rong set penggemar operasi ing circulation terus saka tengah diameteripun mesin. Ujung jarum penggemar iki mbusak bledug lan serat lan njaga jarum supaya adhem. Penggemar luwes muter ing gerakan ngelawan saka silinder.
Kipas Angin sing bisa diatur
Gambar: Kipas angin sing bisa diatur
Tabung Lubrication : Tabung iki menehi pelumas kanggo kothak cam, lan kothak sincar kanggo mbusak keluwihan gesekan lan panas. Pelumas dikirim liwat pipa kanthi bantuan kompresor udara.
Tabung Pelumas Kab
Gambar: tabung lubrication
awak : Awak mesin nyulam nutupi kabeh area mesin. Iku ngemu piring dhasar, silinder, etc.
Jig Manual : Iku ditempelake ing awak mesin. Digunakake kanggo imbuhan manual jarum nyulam, sinkers, etc.
gapura : Gapura dumunung ing ngisor amben mesin. Iku tetep ditutupi kain rajutan, rol gerakan njupuk-mudhun, lan rollers nduwurke tumpukan.
awak mesin
Gambar: Body Machine & Manual Jig & Gate
Penyebar : Spreader dumunung ing ngisor awak mesin. Nampa kain saka jarum, nyebar kain, lan njamin ketegangan kain seragam. Kain kanggo mbukak jinis utawa jinis tabung imbuhan.
Take-Down Motion Rollers : Roller gerakan njupuk-mudhun dumunung ing sangisore spreader. Padha narik kain saka spreader, nyekel kain kasebut kanthi kuat lan nyopot. Roller iki uga dikenal minangka roller penarik kain.
Roller Penggulung : Roller iki dumunung langsung ing ngisor roller gerakan njupuk-mudhun. Iku nggulung kain dhewe. Minangka roller iki dadi luwih gedhe karo lapisan saka kain, iku uga gerakane munggah.
njupuk mudhun
Gambar: Spreader & Take-Down Motion Roller & Winding Roller
Iku kabeh kanggo artikel. Yen sampeyan kasengsem ing kitaleadsfon nyulam bunder mesin nyulam, mangga hubungi kita!


Wektu kirim: Jan-06-2023